Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ARGENTIN PINCÉSZETÜNK

BOUTIQUE BORÁSZAT, alapítva 2007, MENDOZA, ARGENTÍNA. Három (TREZ) barát álma

Fő célkitűzése prémium borok előállítása és értékesítése Argentínában és a világban.

A projekt HÁROM VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ FÉRFI, Roberto Timms, Jorge Ramírez és Esteban Zombory, barátságából született. Sikeres szakmabeliek, akiket összeköt a bor iránt érzett szenvedélyük. Zombory Esteban (vagy István magyar nyelven), szintén Zombory Pince tulajdonosa.

TREZ a térség reprezentatív borainak készítésére és az argentin terroir és stílus tükrözésére törekszik. Nagy európai borok hagyományait és technikáit ötvözik az ÚJ VILÁG VÁLLALKOZÓ SZELLEMÉVEL.

Föleg malbec borra célzunk. Mesélünk valamennyit róla:

Malbec, Mendoza szőlőfajtájával, amely jobban tükrözi az argentin borok identitását és terroirját, elegáns és jól meghatározott karakterű borokat készítünk. Modern borkészítési technikáink közé tartozik a rozsdamentes acéltartályokban történő erjesztés, a Taransaud vagy Seguin Moreau francia tölgyfahordókban történő érlelés, ahol boraink 12-14 hónapig pihennek, majd két-három évig palackban érlelődnek a kívánt kifinomultság és egyensúly elérése érdekében, mindig Roberto de la Mota főborászunk, Dél-Amerika talán leghíresebb borászának és olyan ikonikus borok alkotójának irányítása alatt, mint a Cheval des Andes.

Malbec boraink fogyasztásakor az aromák és ízek szép koncentrációját élvezheti, finom természetes savakkal és stílusos tanninokkal kombinálva, ami viszont nagyon hosszú tárolási időt biztosít ezeknek a boroknak. Az első címke a Trez Reserva Malbec. A 2007-es szürettel került kereskedelmi forgalomba. Robert Parker híres „Wine Advocate” című kiadványa 92 pontra értékelte. 

Nagyon büszkék vagyunk a kiváló friss, gyümölcsös és fűszeres Torrontes fehérborunkra is. A kiválóságra való törekvésünknek megfelelően minden egyes borunkban 1800 m tengerszint feletti magasságban, a Cafayate-völgyben (Salta) termesztett szőlőt választottunk, amely a legjobb terroir-t jelenti ennek az Argentína számára oly emblematikus szőlőfajtának.

Prémium termékeink palettáját nemrégiben kiegészítettük egy pinot noir termékcsaláddal, egy valóban burgundi stílusú vörösborral és egy varázslatosan ropogós és elegáns 100% pinot noir pezsgővel.